Z motorjem ob Sredozemskem morju 10

Na osnovi prospekta Lonely planet, sva našla Youth Hostel, čeprav se cenik ni ujemal z dejanskimi cenami. Toda bilo nama je vseeno, potrebovala sva posteljo.
Naslednji dan sva kar najhitreje zapustila mesto in se ustavila pri piramidah. Za ogled piramid, sva porabila kar nekaj ur. Kljub zanimivostim, ki si jih ogleduje ves svet, nisem zdržal navala debelih zardelih Nemcev in suhih Japoncev, ki nenehno pritiskajo na fotoaparate. Vedela sva, da naju bo ta sindrom spremljav na vseh turističnih atrakcijah, zato sva se tem trumam turistov ogibala, kolikor sva se le mogla, a greh bi bil, da si zaradi tega ne bi ogledala vseh teh zanimivosti, ki so se nama ponujale.

Na mojem novem BMWju je števec pokazal 17.000 km, ki sem jih naredil od meseca aprila. Do sedaj, je delalo vse brez problemov. Nikoli ni “zakašljal”, cuknil ali da bi moral ponoviti start. Čisto odveč vozim s seboj za tri kg rezervnih delov in orodje, toda saj imava pred seboj še dolgo pot. Pnevmatiki sta še vedno O.K. in se dobro držita, še vedno imata dober profil. Servis imam na vsakih 10.000 km, zato si s tem še ne belim glave.

(odlomek)