Greš z nami? - Maroko: Kraljeva mesta, 8 dni

CENA: od 979,00 € 
Turistično potovanje: vključeno vse po programu.
Spoznajte Maroko na čudovitem potovanju v arabsko kraljevino.
Z Idealno lego ob stičišču atlantskega oceana in sredozemskega morja, se ponaša s svojimi naravnimi lepotami, reliefno razgibanostjo in prelepimi oaznimi mesti v osredju neminljive puščave.
Polno arabsko ime Maroka je Al-Mamlaka al-Maghribiya, kar v prevodu pomeni Zahodno Kraljestvo; ima edinstveno lokacijo na kraju kontinenta, kjer so se razvijale skozi bogato zgodovino veličastne civilizacije. Zanimivi arhitekturni podobi mest in berberskih vasic se ne more upreti še tako zahtevno oko.
Čudovita panorama, ki jo nudi Atlas, obisk Meknesa - maroškega Versaillesa, mesta Fez z eno najstarejših univerz na svetu, Marakesha s pestrim življenjem na pisanih ulicah, kraljeve zgradbe Casablance in Rabata ter magične doline Dades s čudovitimi nasadi vrtnic v El Kelaa Mgouni, vas vabijo in obetajo nepozabno potovanje.

ODHODI:  01.07. 29.07. 12.08. 28.10.2017   


PROGRAM :
1. dan  LJUBLJANA - CASABLANCA
  V zelo zgodnjih urah avtobusni prevoz iz Ljubljane v Benetke. Od tam bomo preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Casablanci. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih bo sledil avtobusni prevoz v hotel. Namestitev. Prosto. Nočitev.

2. dan  CASABLANCA - RABAT - MEKNES - FES

  Zajtrku bo sledil prevoz do Rabata s kratkim postankom za ogled mestnih znamenitosti: kasba Oudayas, Hassanov minaret in odlični mavzolej Mohammeda V., še obisk okopov in zidov na Machuarjevem trgu in kraljevi palači... Nadaljevanje vožnje do Meknesa in ogled Maroškega Versaillesa, ki ga je zgradil Moulay Ismail - sodobnik Ludovika XIV. Mesto Meknes s starodavno medino, ki jo krasijo čudovita vrata Bab El Mansour, obdaja 40 km dolg obrambni zid s stolpi. Iz Meknesa se bomo odpeljali naprej do Fesa. Na poti še kratek postanek za obisk Vollubilisa - antičnega rimskega utrjenega mesta. Po prihodu v Fes namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan  FES

  Po zajtrku bomo cel dan namenili odkrivanju lepot tega najstarejšega kraljevega mesta, ki je predvsem pomembno versko, kulturno in umetniško središče Maroka. Dinastije kraljev Merinid in Alaoiut so tu postavili mnogo spomenikov v špansko - mavrskem slogu, ki so še sedaj dobro ohranjeni. Tu je čudovito srednjeveško središče Medina, s prepletajočimi se živahnimi uličicami, kjer trgovci vneto vabijo k nakupom, mošeja Karaouine, fontana Nejjarine, ki bodo deležni naše pozornosti. V mestu je bojda najstarejša univerza na svetu, obiskali pa bomo še znani rokodelski center. Večerja in nočitev.


4. dan  FES - MIDELT - ERFOUD
  Zajtrk. Odpeljali se bomo na jug, mimo Midelta, vse do Erfouda. Pot nas bo vodila skozi berberske vasi Imouzzer Kandar in Azrou, mimo smučarskega središča Ifrane... Po prihodu v Erfoud namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

5. dan  ERFOUD - TODRA - TINEGHIR - OUARZAZATE

  Po želji (in doplačilu) se boste lahko zelo zgodaj zjutraj (pred zajtrkom) odpeljali s terenskimi vozili v puščavo Merzouga in pričakali pravljični sončni vzhod na sipinah. Po zajtrku si bomo ogledali Erfoud, poslednjo naselbino pred večno, neizmerno puščavo Merzuoga. Potovanje bomo nadaljevali proti zahodu, kjer nam bo začarala pogled čudovita podoba soteske Todra. Pot bomo nadaljevali po dolini Dades skozi Tineghir. Postanek za ogled čudovitih vrtov vrtnic El Kelaa Mgouna. Prihod v Ouarzazate. Namestitev. Večerja, nočitev.


6. dan  QUARZAZATE - MARAKESH

  Po zajtrku si bomo ogledali Quarzazate, vključno s trdnjavo (kazbo) Taourirt, enega od gradov znanega Paše Glaouija, guvernerja južnega predela v začetku XX. stoletja. Pot nadaljujemo proti čudovitemu mestu Marakesh, ki je nastalo v 11. stoletju in nudi popotniku na ogled čudovite stvaritve mavrske arhitekture. Po prihodu namestitev v hotelu. Posebna večerja s kulturnih programom. Nočitev.

7. dan  MARAKESH - CASABLANCA

  Po zajtrku celodnevni ogled mesta. V palači Bahia bomo, poleg imenitnega stavbeništva, občudovali dehteče vrtove si ogledali mošejo Koutoubia iz 12. stoletja, ki jo krasi 67 m visoki minaret ter obiskali grobnice Saadian. Posebno pestro vzdušje vlada na trgu Jemaa El Fna, kjer je središče dogajanja in pravi odraz arabskega življenja. Sem prihajajo branjevke in trgovci z različnimi izdelki, pripovedovalci zgodb, javni pisarji, lekarnarji in zdravilci, prodajalci vode in mnogi drugi, vsi pa prispevajo k predstavi, ki ji ni para. Popoldne se bomo odpeljali proti Casablanci, po prihodu namestitev v hotelu. Večerja v restavraciji. Nočitev.

8. dan  CASABLANCA - LJUBLJANA

  Zajtrk. Prevoz na mednarodno letališče in polet proti Benetkam. Avtobusni prevoz v Ljubljano, kamor bomo prispeli v poznih nočnih urah.
  če te zanima, se mi javi na: jjjjanin@gmail.com